Kleurtrend Roze

Je wilt graag een nieuwe kleur in huis, maar je weet nog niet welke. Dan is het handig om wat inspiratie op te doen! Het is altijd lastig om de perfecte kleur te kiezen. In onze nieuwe blog lichten wij een kleur uit, waar je misschien niet direct aan denkt: Roze!

Interieur
Roze wordt vaak gezien als romantisch, lief en vrouwelijk. Maar roze kan ook stoer, gedurfd en erg stijlvol zijn. Met de juiste combinaties van kleuren en materialen is roze een kleur die staat als een huis. Een kleur waar mannen niet meer bang voor hoeven zijn.

Door de verschillende tinten roze is er altijd wel één die bij jouw interieur aansluit. Voor de herfst zijn de warme donkere roze-rode of paarse kleuren een snelle manier om meer warmte aan je interieur toe te voegen. Kies dan voor bordeaux tinten gecombineerd met fluwelen sierkussens in roze of mooie BAOBAB-kaarsen voor wat extra gezelligheid.

Decoratie
De mooiste materialen om roze mee te combineren zijn beton, hout, linnen, strakke en luchtige meubels. Een gouden combinatie is roze met donkergroen. Deze contrasterende kleuren geven je interieur een verrassende twist. Heb je bijvoorbeeld een groene fauteuil thuis, kies dan voor roze sierkussens, zo heb je gelijk een mooie eye-catcher in je woonkamer. Ook planten combineren goed met de kleur roze. Roze past sowieso goed in de ‘organische’ trend. Hierin voeren aardetinten de boventoon. Kies bijvoorbeeld voor een mooie bloeiende plant met een roze bloem, bijvoorbeeld een Medinilla.

Wil je liever voor een wat stoerdere look gaan? Combineer roze dan bijvoorbeeld met hout, zwart-wit, goud, ton sur ton. Of kies voor een mooi groot schilderij met roze-tinten.

Kennis
Er zijn dus veel mogelijkheden om deze prachtkleur ‘roze’ een plekje te geven in ieder interieur. Ben jij benieuwd of de kleur roze passend is binnen jouw interieur en wil je graag dat wij met jou meekijken? Neem gerust contact met ons op en wie weet heb jij binnenkort een nog mooier interieur. Of kom langs in onze winkel, aan de hand van foto’s van jouw huis helpen wij je graag!