Kleurtrend Groen

Vier weken lang nemen wij jullie mee in de prachtige kleuren die dit najaar de boventoon voeren. Dit keer aandacht voor de kleur van geurige laurier, natuurlijk mos en pure dennennaalden: groen!

Interieur
Groen is de kleur van de natuur, van weelderige bossen en fris lente blad. Na een wandeling in de buitenlucht voel je je vaak weer helemaal opgeladen. Een beetje van die energie in huis halen? Dat doe je met groen. Een kleur waar je alle kanten mee op kan: van zachtgroene salie tot een uitgesproken smaragd.

Groen is een kleur die het goed doet op de bank. Zo krijgt een grijze bank als snel een rijke uitstraling met wat fluwelen kussens. Effen, met een reliëf of een mooie bladeren print. Onze kussens uit de nieuwste collectie van Claudi brengen subtiel wat groen in je interieur.

Decoratie
Groen combineren? Deze ontspannen kleur gaat goed samen met zachtroze, okergeel. Maar past ook uitstekend bij wit voor een strak en klassiek gevoel, of bij zwart voor een meer luxe uitstraling. Als echte mengkleur kun je ook verschillende tinten groen met elkaar combineren. Wat dacht je van een mooie groene vaas met zachtroze zijdebloemen? Kies in dat geval voor verschillende dieptes binnen dezelfde kleurtint, ook wel ton-sur-ton. Denk hierbij aan een lichte tint, midden tint en donkere tint binnen dezelfde nuance.

Toch rust en warmte in je huis, maar liever niet met de verfkwast aan de slag? Kies dan bijvoorbeeld voor woonaccesoires, zoals mooie kussens van Claudi, vaasjes of kaarsen. Houd je niet van groene accessoires, maar wil je wel de kleur groen terug laten komen in je interieur? Kies dan voor een grote groene plant; een echte eyecatcher! Een groene plant staat niet alleen super gezellig is huis, maar planten zorgen ook voor een goede zuurstofhuishouding.

Kennis
Ben jij benieuwd of de kleur groen passend is binnen jouw interieur en wil je graag dat wij met jou meekijken? Neem gerust contact met ons op en wie weet heb jij binnenkort een nog mooier interieur. Of kom langs in onze winkel, aan de hand van foto’s van jouw huis helpen wij je graag!