Even voorstellen: Onze collega Simone

Onze collega Simone werkt op locatie Steenenkamer en houd zich zowel bezig met het maken van  bloemwerk voor (kleine) feesten en partijen eveneens als het onderhouden van de verhuurplanten buiten en in de kassen. Daarnaast is ze dagelijks bezig met het aanleggen en onderhouden van kantoorbeplanting bij verschillende bedrijven door heel Nederland. Aan de hand van onderstaande vragen maken we kennis met Simone.

Welke werkzaamheden doe je het liefst?
Ik werk heel graag aan de decoratieve invulling van (kleine) feesten en partijen, zoals bijvoorbeeld groots bloemwerk. Dan krijg ik écht een kick van het eindresultaat. En misschien vind ik het nog wel het allerleukste als ik ‘s avonds een foto op social media zie waarop het feestje in volle gang is, met onze decoratie op de achtergrond. Dan zie je dat het werkt!

Maar ook de vele alle andere werkzaamheden die voorbijkomen vind ik heel leuk en krijg ik energie van. Hoe gaaf is dat je door de kassen loopt en in één keer ziet dat er bananen in een van onze bananenbomen groeien. Wat ik ook heel leuk vind is dat je planten ziet groeien in de omgeving waar we ze geplaatst hebben, zoals op het terras bij klanten en in de kantoren bij bedrijven. Als je dan na enige tijd terugkomt voor onderhoud is het eindresultaat nog mooier en is de plant ondertussen en een volwassen plant geworden.

Hoe ziet jouw ideale werkdag eruit?
In ons vak is het heel normaal dat ik, helemaal in de drukke maanden, vroeg begin en laat terug ben. Een keertje uitslapen vind ik helemaal niet erg. Een dag met heel veel bloemwerk is voor mij een topdag, helemaal op de vrijdag. Een goede afsluiter voor het weekend.

Wat betekenen bloemen en planten voor jou?
Bloemen maken een mooie dag nog mooier. Bloemen bieden ook troost op mindere mooie momenten. Ik kan me geen leven voorstellen zonder bloemen, zowel thuis als op mijn werk zijn ze altijd om me heen. De diversiteit aan kleuren, vormen en soorten vind ik echt geweldig.

Wat zou je nog graag willen leren of waarin zou jij jezelf nog willen ontwikkelen in dit vakgebied?
Ik wil me nog graag verder ontwikkelen in wat ik nu doen. Elke dag leer ik bij. In de toekomst lijkt het me leuk om naast het uitvoerende werk ook meer betrokken te zijn in het voortraject van de opdracht. Zodat ik een (klein) feest of partij kan begeleiden van begin tot eind. Maar eerst wil ik nog beter worden in wat ik nu doe.