Even voorstellen: onze collega Joachime

Onze collega Joachime is het gezicht achter de winkel en ons verhuurbedrijf. Joachime zorgt ervoor dat alles achter de schermen goed en soepel verloopt. Office Manager in de breedste zin van het woord, aannemen van de telefoon, verkoopgesprekken voeren, uitwerken van offertes en het begeleiden van het gehele verkoopproces. Maar ook de organisatie van de grotere events, zoals TEFAF en allerhande voorkomende administratieve ondersteunende werkzaamheden voor de winkel vallen onder haar takenpakket. Planning en sociale media, met ondersteuning van collega’s, worden ook door haar opgepakt. Allemaal belangrijke zaken die zeker niet vergeten moeten worden.

Als dochter van Tom en Suzan en zus van Bastiaan maakt Joachime het familiebedrijf compleet. In onderstaande blog leren we het gezicht achter ten Kate een beetje beter kennen.

Joachime, hoelang ben je al actief binnen het familiebedrijf?
‘’Op 1 april van dit jaar was ik officieel 12,5 jaar in dienst. Vanaf jongs af aan krijg je natuurlijk heel veel mee en help je ook waar je kan. Mijn ouders hebben mij nooit verplicht om in de zaak te werken. Toen ik zelf nog geen bijbaantje had werkte ik in de zomer ook altijd op kantoor bij Ten Kate. Tijdens mijn middelbare schoolperiode en later tijdens mijn studie had ik zelf een bijbaan bij Piet Zoomers. Eerst achter de kassa en later achter de informatiebalie. Na mijn studie heb ik nog een aantal jaar fulltime bij Piet Zoomers gewerkt. Ik zie het echt als een groot voordeel dat ik eerst ergens anders in de keuken heb gekeken.’’

Heb je nog steeds dezelfde werkzaamheden als toen je begon met werken bij Ten Kate of is dat inmiddels veranderd?
‘’Nee dat is in de tijd wel veranderd. Eigenlijk pak ik alles wel op. Een echte spin in het web, zolang ik maar geen bloemen in de vaas hoef te zetten of een vrachtwagen te laden, dan komt het wel goed. Dus als je naar ten Kate belt is de kans heel groot dat je mij aan de telefoon krijgt. Ik help jou bijvoorbeeld bij een telefonische order voor de bezorging van een mooi boeket bloemen. Of dat we later samen aan tafel zitten om de decoratie voor jouw event, of dit nu een trouwerij is, een verjaardagsfeest, een bedrijfsopening of een beurs is.’’

Wat maakt het familiebedrijf zo uniek?
‘’Werken in een familiebedrijf is heel bijzonder, erg leuk maar ook niet altijd even makkelijk. Je bent toch altijd heel betrokken en onlosmakelijk verbonden. In voor- en tegenspoed. Persoonlijk kan ik een goede scheiding maken tussen werk en privé. Als ik de deur van ons bedrijf dicht doe is “Tom” in een keer “papa” en dan noem ik mijn moeder gewoon weer “mama” in plaats van “Suzan”.’’

Op welke manier vult jouw functie het bedrijf goed aan?
‘’In ons bedrijf werken veel creatievelingen, dat hoort natuurlijk ook bij ons vak. Mijn functie en mijn kwaliteiten zoals kordaat, accuraat, tijdspad bewaking, komen dan goed van pas en zijn een mooie aanvulling op de creatieve kwaliteiten van mijn collega’s. We zijn echt een platte organisatie, een team en één doel: klanten blij maken met de meest mooie bloemen en planten bij welke gelegenheid dan ook.’’