Even voorstellen: Onze collega Frea

De ene collega werkt al meer dan 25 jaar bij Ten Kate en de ander nog maar enkele jaren. Zo’n gevarieerd team zorgt voor een gezellige werksfeer met de nodige kennis van het vak. Door de jaren heen hebben wij diverse collega’s bij ons gewerkt met grote passie voor dit werk. In september 2020 is Frea al 30 jaar werkzaam bij Ten Kate. Frea vertelt je graag waarom ze al jaren met zoveel plezier bij Ten Kate werkt.

Frea, hoe ben 30 jaar geleden terecht gekomen bij ten Kate?

‘’30 jaar geleden volgde ik een BBL-opleiding. Dit betekende dat ik op zoek moest gaan naar een baan van 30 uur in de week naast mijn school. Toen ben ik in mijn directe omgeving gaan kijken naar een bloemist waar ik graag zou willen werken en ervaring op zou willen doen. En zo kwam ik terecht bij Ten Kate.’’

Wat is het dat je al die jaren nog steeds bent gebleven?

‘’Voornamelijk de variatie in het werk. Ik ben gelijk in een grote, veelzijdige bloemisterij aan het werk gegaan, waarin altijd veel te doen te doen en beleven valt. Dit biedt veel mogelijkheden en ik kan volledig hier mijn ding doen. Ik kan en mag doen waar ik blij van word en dat maakt het na al deze jaren nog altijd b(l)oeiend voor mij!’’

Waar heb je nog steeds het meeste plezier in na al die jaren?

‘Ik geniet het meest van het stylen van de winkel en de omgang met klanten. Het is een grote winkel, waarin je veel productpresentaties kan maken. Ik word blij van het veranderen van de dingen in de winkel en het mooi neerzetten van nieuwe producten. Ik volg graag mijn eigen ideeen en ga voor het perfecte plaatje. Alleen producten neerzetten is niet genoeg, de combinatie met accessoires en planten zorgt voor een complete presentatie.’’

Wat is je in al die jaren het meest bijgebleven?

‘’Ten eerste dat ik het 100-jarige bestaan van Ten Kate mee mocht maken. Dit was een enorm groot feest dat ik niet snel zal vergeten. Ten tweede dat Tom 50 jaar werd en als laatst ook dat Tom en Suzan 25 én 40 jaar getrouwd waren. Allemaal gezellige feestjes, waar het persoonlijk van Ten Kate ook bij aanwezig was. Daarnaast zijn er ook minder leuke gebeurtenissen, zoals dat ik zelf ziek ben geweest. Gelukkig ben ik daarin goed opgevangen door Ten Kate.’’

Wat is een van de leuke herinneringen die nog hebt?

‘’Eén van mijn leukste herinneringen is toch wel toen Bastiaan nog een klein kereltje was van een jaar of 9. Hij wilde ook meehelpen met bepaalde werkzaamheden en stond daarbij op een kratje naast mij om vossenbesjes in een mandje te doen. En dan te bedenken dat hij nu al lange tijd een volwassen man is en dat hij straks mijn werkgever wordt. Dat blijft een leuke herinnering!’’

‘’Tot slot is Ten Kate een prachtig bedrijf dat altijd erg open is. Alles wordt besproken met elkaar en is ook bespreekbaar. Ik hoop nog een mooie en lange tijd door te mogen gaan. Net zolang totdat ik mij er prettig bij voel.’’