4 tips voor het stylen van een open kast

Een open kast in je woonkamer staat prachtig! Maar met te veel spullen oogt de kast al snel rommelig en als je hem te leeg laat, lijkt het niet af. Vind jij het ook moeilijk om een open kast mooi en gezellig in te richten? Lees snel onderstaande tips om een fraaie balans te creëren in jouw vakkenkast. Wij weten zeker dat jij hier blij van wordt!

Tip 1: Kleurgebruik

Net als in de rest van het huis speelt kleurgebruik een grote rol. Sorteer alle spullen zoveel mogelijk op kleurtoon, zodat je een rustig kleurenpalet krijgt. Probeer het aantal kleuren te beperken. Kies hierbij één of twee accentkleuren waarmee je de styling net een beetje extra power geeft. Laat deze accentkleur in verschillende tinten in je woonaccessoires terugkomen. Het voordeel hiervan is dat het rustig oogt en alle decoraties mooi op elkaar aansluiten. Heb jij bijvoorbeeld veel groentinten in huis? Laat dit dan ook zeker terugkomen in je kast.

Tip 2: Verzameling spullen

Bij veel mensen staan ook spullen in de kast die je hebt verzameld over de afgelopen jaren. De zogenoemde verzameling. Maar wil je deze spullen ook echt zien? Zo niet, ruim ze dan op. Sorteer je spullen en zet alleen datgene in kast wat je mooi vindt of daadwerkelijk op die plek nodig hebt. Meestal zorgen bijvoorbeeld de verzameling papieren, stenen en oude spullen voor een rommelig effect.

Tip 3: Groeperen

Schep orde in jouw kast door spullen te clusteren en groeperen. Sorteer dezelfde soort accessoires in kleine groepjes en zet deze bij elkaar. Eventueel kun je er nog voor kiezen om veel kleine accessoires, zoals waxinelichthouders en kaarsen bij elkaar te zetten voor meer rust.

Tip 4: Verschillende hoogtes

Wissel verschillende hoogtes af. Kies bijvoorbeeld voor lijsten in verschillende formaten die je achter je accessoires tegen de achterwand zet. Of stapel je boeken gewoon op om verschil in hoogte te creëren. Door met accessoires af te wisselen in hoogte zorg je voor een speels effect en daarbij is het ook meteen de manier om volume te creëren. Heb je geen ruimte voor een mooie vaas met bloemen in je kast? Zet deze dan eens boven op je boeken.

Heb je hulp nodig? Of moeite met de juiste decoraties te kiezen? Wij adviseren je graag. Maak een foto van jouw kast en samen zoeken wij de mooiste decoraties uit die bij jou passen. Jouw meubel wordt een echte eyecatcher in de kamer.