125 jaar ten Kate!

Op 1 september 2020 vierden wij het 125 jarig bestaan van ons bedrijf. Een mijlpaal waar we erg trots op zijn! Om dat te vieren maken wij 125 vaste klanten blij met een fleurige attentie! Daarnaast gaan wij het komende jaar terugblikken op 125 jaar Ten Kate. We trappen af met een leuk stukje over de beginjaren van Ten Kate.

Vanaf 1890 staat Ten Kate onder de naam H. ten Kate bloemisterij Semperflorens (wat ‘altijd bloeiend’ betekent) ingeschreven in het handelsregister. De activiteiten bestonden voornamelijk uit het kweken van bloemen en planten. In 1895 heeft de heer ten Kate een vestigingsvergunning aangevraagd voor de verkoop van bloemen en planten aan particulieren. Rond 1900 is hij gestart met het verhuren van o.a. palmbomen.

Inmiddels was de bedrijfsnaam veranderd in ten Kate Semperflorens zaal en tafeldecoratie. De heer ten Kate heeft zijn bedrijf geschonken aan zijn meesterknecht de heer Hietbrink, die zijn zaak verkocht heeft aan de heer Piet Groters.

De huidige eigenaar, Tom Hutten, heeft de zaak in 1978 overgenomen van zijn toenmalige werkgever. Tom en zijn vrouw Suzan hebben Ten Kate verder door laten groeien tot het prachtige bedrijf dat het nu is! Ook de bedrijfsnaam is in de loop der jaren veranderd; ten kate Semperflorens zaal en tafeldecoratie werd ten Kate Bloemen, ten Kate méér dan bloemen, ten Kate Groenverhuurders & Bloemdecorateurs en tegenwoordig is het Ten Kate flowers & decorations.